ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ο.Ε.Τ.Ε. υπενθυμίζει στον κ. Δήμαρχο Πειραιά το Πανεκτελωνιστικό αίτημα για, «οδό Πειραιωτών Εκτελωνιστών» 11-02-2022

ΔΗΜΑΡΧΟ Γ.ΜΩΡΑΛΗ (11-02-22)


Και νέα επιστολή της Ο.Ε.Τ.Ε. πρός τον Δήμαρχο Πειραιά για την ονομασία πλατείας η δρόμου σε «οδό Πειραιωτών Εκτελωνιστών» 14-09-2021

ΔΗΜΑΡΧΟ Γ.ΜΩΡΑΛΗ (14-09-21)


Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της ΟΕΤΕ και γενικότερα οι Κλαδικές μη Επαγγελματικές δραστηριότητες, επιδιώκεται πάντα να είναι, όχι μόνο ωφέλιμες αλλά και πολυσήμαντες.

Κάθε Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, οφείλει μέσω τέτοιων Εκδηλώσεων, να ενισχύει τη συναδελφικότητα και το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, μεταξύ των Συλλόγων-Μελών της ΟΕΤΕ και των (Εκτελωνιστών)-Τελωνειακών Αντιπροσώπων, γενικότερα.

Ο παρών ιστότοπος, θα αναφέρεται και θα παρουσιάζει κάθε σχετική εκδήλωση και δράση.

 

 

Σήμερα, την 8η Απριλίου, 2021, ανήμερα του Αποστόλου Ηρωδίωνος, έχω τα γενέθλιά μου (1948).

 

Μεταξύ πολλών ευχών και δώρων, μου δόθηκε και κάτι ξεχωριστό, που γέμισε την ψυχή μου ευτυχία, ικανοποίηση κι ευγνωμοσύνη.

Μου εστάλη, ενώ βρισκόμουν στα γραφεία της ΟΕΤΕ, ένας κλειστός λευκός φάκελος που περιείχε (σε μορφή χειρόγραφου βιβλίου) ένα ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, με τίτλο (εξόχως επικαιροποιημένο και ταιριαστό):

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Την έκδοση, ιδιαίτερα ευπρόσωπη και περιποιημένη, συνέταξε κι επιμελήθηκε, απ΄αρχής μέχρι τέλους, ο Πειραιώτης Νομικός (Σύμβουλος όλων των Εκτελωνιστικών Οργανισμών) και Μέλος Ανώτατου Οργάνου των Ελλήνων Δικηγόρων, ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης, Δημήτρης Ηλ. Πολλάλης.

Το περιεχόμενο, οι διάλογοι και γενικότερα τα επιλεγμένα στοιχεία από τη ζωή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, αναπτύσσονται με πολύ ιδιοφυή (για…ερασιτέχνη συγγραφέα) τρόπο, θα έλεγα συγκινούν και συναρπάζουν τον αναγνώστη, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τι κρύβει στην ψυχή και στο μυαλό του, μέσω των φρονημάτων που διαπερνούν την υπέροχη έγγραφη δημιουργία του.

 

Σ ευχαριστώ Δημήτρη για τη χειρονομία που με τιμά ιδιαίτερα και σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιής κι ευτυχισμένος με όλα τα μέλη της οικογένειάς σου.

 

Γιώργος Ζωγράφος

Πρόεδρος ΟΕΤΕ